BETON TAG

Se vores udvalg af betontagsten med 30 års garanti. Se vores mange farver og bestil gratis vareprøve.

SERIE
 • Vis alle
 • Dobbelt D
 • Vingefals
FARVE
 • Vis alle
 • Blå
 • Brun
 • Grå
 • Gul
 • Hvid
 • Rød
 • Sand
 • Sort

Tagsten i beton – en billig, men holdbar tagløsning

Betontagsten er hurtigt blevet en af de mest populære valg til tag i Danmark. Deres tilpasningsevne og lavere omkostninger krydser to vigtige felter af for både entreprenører og husejere. Selvom betontagsten har eksisteret i næsten hundrede år, er brugen af dem steget markant i løbet af de sidste 50 år.

De er nu en af de mest anvendte tagsten på markedet, og det er nok mest på grund af deres evne til at efterligne både formen og farven på teglsten – som er danskernes absolutte favorit. Blandingen af cement, sand og vand sammen med et antal mindre betontilslag giver materialet en stor fordel med hensyn til at overleve barsk vejr. Betontagsten kan laves, så de passer til næsten enhver designstil, og sortimentet af tilgængelige farver er derfor næsten ubegrænset.

Hvad er betontagstens levetid?

Bortset fra deres omkostningseffektivitet er en af hovedårsagerne til, at betontagsten er blevet så populære, deres holdbarhed. Vores produktgaranti på tagsten af beton er 30 år, men betontagstens levetid er typisk 50-70 år. Som med enhver anden tagsten afhænger levetiden af, hvor godt vedligeholdt taget er over tid. Betontagsten kan i sig selv ikke modstå barskt vejr, alger og mos. Men det kan de, hvis de overfladebehandles. Hos Komproment finder du betontagsten af ekstra høj kvalitet, der er overfladebehandlet to gange, så de er ekstra modstandsdygtige over for mos og alger. Betontagsten er fremstillet for at beskytte mod det danske vejr, det vil sige mod almindelige niveauer af vind og regn. Sker der eventuelle revner eller brud, hvis der i en periode er mere barsk vejr end normalt, skal disse repareres hurtigt for at forhindre, at der sker yderligere skader på tagstrukturen.

Betontagsten kommer i et utal af farver og du kan faktisk næsten helt selv vælge, hvilken farve du vil have. De er nemlig kunstigt indfarvet. Det har dog noget at sige i forhold til betontagstens levetid, da farven godt kan falme på grund af UV-bestråling. Det betyder dog ikke noget for selve holdbarheden på stenen, men for selve udtrykket og udseendet på både hus og tag.

Kend fordelene og ulemperne ved betontagsten 

På grund af de forskellige materialer, der skal til for at lave tagsten af beton; cement, sand og vand, er de betydeligt tungere end teglsten. Vægten vil naturligvis variere alt efter hvilken producent, du vælger som leverandør af dine betontagsten, men hos Komproment kan du regne med en vægt på 3-4 kg pr. stk. Når man derfor opvejer de forskellige fordele og ulemper ved at vælge tagsten af beton, bør der tages yderligere hensyn til den nuværende tagkonstruktion. Det er nemlig ikke altid muligt at lægge betontagsten direkte ovenpå en allerede eksisterende tagkonstruktion, netop fordi beton vejer for meget og fordi, at beton har en høj vandabsorption, hvilket betyder, at kraftig nedbør vil øge tagkonstruktionens samlede vægt. 

Et betontag kan heller ikke lægges direkte oven på et eksisterende tag, som man kan med mange andre tagsten, og det er derfor nødvendigt at fjerne alle gamle tagsten først. Selve processen om at gøre klar til at lægge dit betontagsten, kan derfor godt øge prisen på taget, selvom materialet i sig selv er billigere end for eksempel tegl. Når det er sagt, er der stadig mange fordele ved et betontag: 

 • Det er omkostningseffektivt – den største grund til at folk vælger et betontag over et tegltag, er fordi, at det er billigere.
 • Farvemuligheder – fås i en lang række af farver og stilarter. Du kan med garanti finde en farve, der matcher dit hus og stil. 
 • Matcher skifer og tegl – tagsten af beton kan efterligne både farve og design af tegl- og skifertagsten, men til en lavere pris. 
 • De er større – betontagsten fås i en bred vifte af størrelser, men er typisk større end tegl, hvilket gør dem lettere og hurtigere at lægge, og arbejdsomkostninger er derfor typisk billigere. 
 • Lang levetid – vi estimerer, at betontagsten har en levetid på 50-70 år. 

Kigger man derimod på ulemperne ved et betontag, kunne det være: 

 • Vægt – generelt er tagsten af beton tungere end tegl, så det kan kræve en ekstra støttende tagkonstruktion nedenunder taget. Dette kan øge de samlede omkostninger ved taget. 
 • Et porøst materiale – betontagsten har en høj vandabsorption, hvilket betyder, at de er mere tilbøjelige til at udvikle mos og alger end tegl. Hos Komproment overfladebehandler vi dog vores betontagsten to gange, så de er modstandsdygtige over for mos og alger i mange år frem. 
 • De falmer – betontagsten falmer over tid, mens skifer og tegl bevarer deres farve. 
 • Manglende karakter – det er svært at matche den naturlige skønhed og variationer i struktur og naturlige farver på for eksempel naturskifer. 

For gamle ejendomme eller bygninger, der har brug for at afspejle det naturlige miljø omkring dem, er naturskifer et godt valg. De, der sigter efter at øge deres hjems tiltrækningskraft og tilføje karakter, kan overveje at betale ekstra for tegl eller naturskifer. Men hvis du har et stramt budget og er tilfreds med en mere ensartet tagdækning, kan betontagsten være den bedste mulighed for dig. Derfor er der altså flere ting, du bør overveje, når det kommer til at beslutte, hvilken type tagsten, der skal bruges til dit byggeprojekt. 

Skal vi hjælpe dig med at lægge dit nye tag af betontagsten?

Hos Komproment er vi specialister i både tag- og facadeløsninger. Vi ved derfor meget om både materialerne, oplægningen og vedligeholdelsen. Har du derfor spørgsmål til dit valg af tagsten eller ønsker du at indhente et tilbud på dit nye betontag, er du meget velkommen til at kontakte os på telefonnummer 96 52 07 10 eller skrive en mail på salg@komproment.dk. Vi bestræber os altid på at svare hurtigst muligt. Vi glæder os til at kunne hjælpe dig i mål med en god tagløsning.