Vi er Cradle to Cradle certificeret!

Vi har i to år haft certificeringen Cradle to Cradle Certified. En certificering, der taler direkte ind i 11 af FN’s 17 verdensmål. Certificeringen holder os til ilden, så vi hele tiden forbedrer vores produkter og processer i forhold til de krav, der er til bæredygtighed. Hvilke kriterier, Cradle to Cradle dækker over, og hvad vi gør for at leve op til disse, kan du læse mere om her.

 

Vores indflydelse på vores omgivelser skal være god

FN’s verdensmål
FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere i 2015 og skal frem til 2030 sætte kursen mod en mere bæredygtig udvikling for os mennesker og vores planet. Verdensmålene udgør 17 konkrete mål, som forpligter alle FN’s medlemslande til at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

Og hvordan hænger det så sammen med facadekonstruktioner?
Fordi vi producerer materialer, bruger naturens råvarer, ansætter mennesker osv., har vi i bund og grund indflydelse på en række af de parametre, der påvirker verdensmålene. Og den indflydelse vil vi gerne gøre så god som muligt. Det sikrer vi gennem Cradle to Cradle certificeringen.

 

Hvad er Cradle to Cradle?
Cradle to Cradle Certified™ er en produktcertificering, der med en holistisk tilgang kigger på virksomhedens produkter – fra råvare til færdigt produkt. Cradle to Cradle kigger på hele processen fra start til slut. Den tager højde for de råvarer, der bruges, medarbejdernes vilkår og menneskerettigheder, underleverandører, processer for genanvendelse osv.
Hos Komproment bruger vi FN’s verdensmål og Cradle to Cradle som styringsredskaber for, hvordan de ting, vi laver, har den bedst mulige indflydelse på mennesker og miljø. Og det hænger rigtig godt sammen med vores koncept.

 

Tagfacader med holdning
Vores spidskompetence er at bygge facader – helt inde fra bagvæggen og ud til den facade, du ser fra gaden. Og den kompetence går godt i tråd med Cradle to Cradle’s tankegang ”design to disassemble” – altså at du skal kunne adskille materialerne i de rigtige produktfragmenter og kunne lave en fuldstændig sortering af alt, der er brugt i bygningerne. Det sikrer, at materialerne holder en bedre værdi og bedre kan genbruges eller genanvendes.
Den tankegang har vi inkorporeret i vores facadearbejde gennem det, vi kalder for ”Den sorte boks”. Den sorte boks er vores materialepas, der beskriver helt nøjagtigt, hvad vores systemer og projekter består af, så du kan adskille det i optimale fraktioner, når du bryder en bygning ned igen. Du kan læse mere om vores materialepas her.

Efterfølgende har vi opdaget, at Cradle to Cradle er et ideelt styringsredskab for os, når vi arbejder med virksomhedens kultur samt med producenter og samarbejdspartnere. Certificeringen og de indsatser, vi laver, giver os nemlig et stempel, der viser vores interessenter, at de produkter, vi leverer, er i orden – også på dette område.

 

Hvordan bliver vi Cradle to Cradle certificeret?
Selve vurderingen af, om vi lever op til kriterierne, står det danske firma, Vugge til Vugge ApS, for, mens det er Cradle to Cradle Products Innovation Institute, der foretager den endelige certificering.

For at opnå Cradle to Cradle certificeringen er der en række krav, vi som virksomhed skal leve op til. Det vedrører blandt andet de materialer, vi bruger, hvordan vores produktionsproces ser ud, hvorvidt vores leverandører lever op til bestemte parametre osv. Derfor er der også en række praktiske ting, vi løbende gør for at sikre, at vi kan leve op til de krav, certificeringen såvel som vi selv stiller.

For eksempel tager vi ud og besøger de produktionsfabrikker, vi bruger og skiferbruddet i Spanien, der leverer råvarerne, for at sikre, at arbejdsvilkårene og processerne er i orden. Vi foretager løbende tests af vores produkter, så vi ved, at de lever op til certificeringen. Vi arbejder målrettet med strategier for, hvordan vores produkter kan genanvendes i nye bygninger. Og så har vi en code of conduct, som alle vores underleverandører skal skrive under på.

 

 

Se vores certificerede produkter her:

SERIE
 • Vis alle
 • Zappa
 • D-Wall
 • VIDAR Teglspån
FARVE
 • Vis alle
 • Blå
 • Brun
 • Grå
 • Gul
 • Hvid
 • Rød
 • Sand
 • Sort