Der sælges solceller som aldrig før på det danske marked, hvor ”brænde” i øjeblikket er det mest søgte ord på Google. Også naturgassen er blevet næsten ubetalelig, og derfor søger boligejere løsninger, der kan gøre dem uafhængige og som er vedvarende energiløsninger.
På den baggrund smækker mange forståeligt nok solceller på stålkonstruktioner op på taget. Ikke den kønneste løsning men forståeligt, og det løser en del af det alvorlige pres, som krigen i Ukraine og energikrise har kastet hele samfundet ud i.
- Også Komproment mærker den pludselige interesse, og vi sælger betydelige flere løsninger i dag end for et år siden. Alle vores løsninger er integrerede solpaneler, og det vil sige, at vores løsninger skal ske i forbindelse med en tagudskiftning, fortæller Thomas Lund, der er chef for Teknik og Energi hos Komproment, som i Komproment Monthly 9, gav gode svar på spørgsmål om solceller.
Østdanmark går forrest
Det er Sjælland og hovedstadsområdet, der fører an, når det handler om at gå i gang med at integrere solceller i forbindelse med udskiftning af taget.
- I øjeblikket mærker vi en gigantisk øget interesse og salg af Komproments løsninger. To ud af tre løsninger med solceller bliver afsat på Sjælland, og det er min klare forventning, at vi på den anden side af nytår kan imødese endnu en stigning i afsætningen, siger Michael Nielsen, der er distriktschef på Sjælland.
Markedet er i øjeblikket præget af en vis panik. Der er mange, der søger vedvarende energiløsninger, og nogle ser her stort på æstetikken, mens andre holder fast i solceller-de-lux.
- Før var det sådan, at solceller oven på et tag, fik ejendomsmægleren til at rynke på næsen. Det er nok ikke så slemt lige nu, men generelt har vi gennem årene erfaring for, at integrerede løsninger smitter positivt af på huspriserne, og det er der næppe ændret ved, siger Michael Nielsen.