Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Hvad er VCØB?

                
23/03/2022
Forkortelser har vi ellers nok af, men det kan være svært at være mundret, når mange ting og mange interesser skal rummes i et begreb. VCØB betyder på godt dansk Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet

Komproment er helt naturligt med i det selskab – det community – som har sat sig som mål at tage et ansvar for gode og praktiske løsninger i byggeriet på det grønne område. Det bliver bedre kendt som VCØB, og det handler om cirkulær økonomi.

Cirkulær økonomi præsenteres i det community som et opgør med den lineære økonomi, hvor det tidligere har drejet sig om at producere, bruge – og så bare smide væk efter endt brug. Men naturens råmaterialer er begrænsede, og ressourcerne skal genbruges og genanvendes, dvs. recirkuleres.

 

Ledetråd i udviklingen

Det passer som fod i hose med de værdier, som Kompromenet har bygget på i en årrække. Design for adskillelse og genanvendelse, bæredygtige produktionsprocesser, meget lang levetid og lavt CO2-aftryk har været Kompromenet ledetråd i produktudviklingen.

- Vi har valgt at være med i dette community, fordi alt andet ville være mærkeligt. Men vi har også stort udbygge af, at lytte og lære af andre dele af byggeriets værdikæde, så vi reflekterer de erfaringer også andre gør – ligesom vi deler ud af vores viden om grønne tiltag, siger Niels Heidtmann, der er medejer af Komproment og til dagligt er ansvarlig for udvikling og dokumentation af nye produkter i Komproment.

https://vcob.dk/vcob/om-coe/

Læs også

                

Bliv informeret direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag.
Nyhedsbrev tilmelding
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram