Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Pas på greenwashing

                
23/03/2022
En EPD, som er en forkortelse af Environmental Product Declaration, som vi på danske kan kalde en miljøvaredeklaration, handler om at dokumentere en byggevares miljømæssige egenskaber. Og selvfølgelig efter normer der er anerkendt i såvel Europa som internationalt

Efter årsskiftet 2023 bliver det vanskeligt at agere som leverenadør af byggematerialer på det danske marked, som fra da af sætter krav til levering af EPD’ere eller data på alle produkter. Det bliver den offentlige standard, og der er intet vundet ved at afvente efterspørgsel fra bygherrer og forbrugere. Regler vil være klare: Der skal leveres EPD, dokumentation og data samt god rådgivning.

- Det giver naturligvis en virksomhed som Komproment en konkurrencefordel, at vi allerede nu er så langt med vares dokumentationsarbejde. Det betyder, at vi herhjemme på det danske marked vil være klædt på til at imødekomme de nye krav, men at vi også står stærkt på de nærmarkeder, som vi forventer os meget af i de kommende år, fastslår adm. direktør Mads Røge.

 

Fair markedsføring

Mads Røge pointerede fornylig i dagspressen, at Komproment ser frem til de skærpede krav, men advarede os mod greenwashing.

- Vi ser, at ord som bæredygtighed, klimavenligt og grønt bliver brugt om stort set alt og måske ikke alle steder med lige god bund i fakta. Det kalder vi greenwashing eller at pynte sig med lånte fjer – altså snyderi.

Hvis der skal være mening med den grønne omstilling, så skal den altså gå hånd-i-hånd med fair og gennemsigtig markedsføring, hvor ingen skal have lov til at springe i mål takket være greenwashing og lånte fjer, fastslog Mads Røge.

Læs hele artiklen her

 

https://www.epddanmark.dk/

Læs også

                

Bliv informeret direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag.
Nyhedsbrev tilmelding
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram