Komproment holder lukket fredag den 14/10-22 grundet flytning. Alle henvendelser vil derfor blive besvaret mandag d. 17/10-22.
Komproment will be closed on Friday 14/10-22 due to relocation. All inquiries will therefore be answered on Monday 17/10-22.

Thors have

En moderne fortolkning af den klassiske murstensvilla Thors Have i Silkeborg er et klassisk villakvarter bestående af 31 dobbelthuse. Her vises hvordan kvaliteter fra klassiske villakvarterer kombineres med moderne former og markant arkitektur. Med et område præget af villaer fra 30’erne og 40’erne, formår arkitekturen i Thors Have at fremtone som en forlængelse af de eksisterende boliger. Særligt er området præget af villaer med høj arkitektonisk værdi, hvortil de nye dobbelthuse viderefører en ensartet rytme samt orientering fra bebyggelsen i området. Thors Have er opført i smuk og organisk teglbeklædning både på facader og tag, hvilket danner en naturlig overgang til den eksisterende bebyggelse, dog tillader teglen et mere forenklet og moderne formsprog. Et karaktertræk er en vertikal deling som skelner dobbelthusene og dermed skaber rumlig værdi. Dertil er der etableret egen indgang samt direkte udgang til haven fra begge boliger i det enkelte dobbelthus. Skalaen samt orientering skaber en nænsom integrering af bebyggelsen i området, herunder Marienlund Plejecenter som grænser op til Thors Have. Med en moderne tæt-lav bebyggelse samt et gennemarbejdet bud på integration i områdets stærke kvaliteter, binder Thors Have moderne formsprog og ændrede krav sammen til et organisk attraktivt område.
Bestil en vareprøve
Silkeborg Kommune Arkitekturpris 2021
Projekt: Thors have 
Produkt: Pantheon Nordic, Nordic Red
Arkitekt: SWECO
EntreprenørHenning Mortensen Silkeborg A/S
"Thors Have er udført med en meget sikker fornemmelse for materialitet og detaljering og fremstår skarpt og smukt og samtidig indbydende."
Tilbage til top
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram