Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Thors have i Silkeborg af Aarstiderne Arkitekter

                
10/01/2022
Med to nye serier skærmtegl markerer tag- og facadeleverandøren Komproment, at virksomheden har blikket rettet mod fremtiden, når den udvikler nye produkter.

Serierne Pantheon og Collosseum, der samlet i 13 forskellige farver, er skabt til ventilerede facadekonstruktioner og tilpasset de designmæssige ønsker, vi har her i det teglelskende norden, samtidig med, at de lever op til af bygherrernes store ønsker om bæredygtighed, pladsoptimering og begrænsede krav til vedligehold.

– For at optimere arealerne indvendigt, forsøger man at minimere ydervæggenes tykkelse, og det kan man ved hjælp af ventilerede facadekonstruk- tioner, siger salgsdirektør hos Komproment Kim Kristensen.

– At bruge skærmteglsystemer som Pantheon og Collosseum giver en større frihed i byggeperioden. Man er ikke afhængig af frost- eller regnfri perioder, som man er, når der skal mures. Efterfølgende er skærmteglene betydeligt mindre vedligeholdelseskrævende. De skal for eksempel ikke have skiftet fuger, siger Kim Kristensen, der også påpeger, at skærmtegl kan bruges som element i en af tidens arkitektoniske tendenser.

– Vi ser mange bygninger i Skandinavien, der er tegnet med facadebeklædning, som bliver kørt helt op og danner tag. Skærmtegl er meget velegnet til de konstruktioner.

FOR EFTERTIDEN
Skærmteglene kan leveres som både meget små og meget store elementer, og de er ligesom flere af Komproments skifertage ved at blive cradle-to- cradle-certificerede.

– Nutidens bygninger er fremtidens råvarelagre. Vi producerer ikke materialer, der blot skal smides væk. Alt er udviklet, så vore efterkommere kan skille tingene ad og genbruge det, når det skal rives ned i fremtiden. Vi vil gerne vise respekt for det, vi forbruger, siger Kim Kristensen.

DEN SORTE BOKS
Alle teglsystemer fra Komproment bliver udstyret med en ‚sort boks‘.

– Vi samler oplysninger om de præcise materialer, helt ned til specifikke ståltyper. De bliver indbygget et sted, som arkitekten tegner ind, så man i fremtiden kan se, hvor oplysningerne kan findes. Det er til gavn for både miljø og økonomi. Hvis råvarerne kan sorteres og er deklarerede ned i detaljen, vil de kunne sælges til 100 procent af deres værdi. Det betyder, at den bygherre, der investerer i vore produkter, sikrer sig et aktiv, der også har værdi, når det skal genanvendes, siger Kim Kristensen.

Læs også

                

Bliv informeret direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag.
Nyhedsbrev tilmelding
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram