Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Facadesystem danner rammerne for byggeri med fokus på fællesskab

KONTAKT

Hovedkontor
+45 96 52 07 10
salg@komproment.dk

                

Publiceringsdato

16/04/2024
                
Hent vores facadebrochure
Facadebrochure

Katrinebjerg, der er beliggende i den nordlige del af Aarhus, var engang et industrikvarter og et erhvervsområde, hvor en lang række virksomheder havde adresse. Over årene har området dog gennemgået en bemærkelsesværdig forvandling. Med et stigende antal uddannelsesinstitutioner og den nye journalisthøjskole er Katrinebjerg i dag et område, der summer af liv.

Masterplanen bag området Katrinebjerg står arkitekterne AART bag, mens Afdeling 76 er tegnet af arkitekterne Adept og Luplau & Poulsen. I tæt samarbejde med Boligkontoret Aarhus har de skabt 129 boliger, der ikke kun opfylder basale behov, men som også fremmer fællesskab. Projektet står som et eksempel på, hvordan arkitektonisk design kan være en drivkraft for sociale forandringer.

Til projektet har Komproment leveret et samlet facadesystem, som i høj grad er med til at definere bygningens fremtoning.

Ekspertvejledning i montage af facadesystem

Facadesystemet består af både bagsystem, ophængssystem og beklædning i form af tegl. Til dette specifikke projekt i Katrinebjerg er bagsystemet Versa valgt, og som noget lidt særligt er der som ophæng valgt trælægter i stedet for de mere traditionelle i aluminium, dog ikke leveret af Komproment. Både bag- og ophængssystem er nøje udvalgt for at sikre optimal funktionalitet.

Komproments beklædningstegl Arena 500U i farven Nordic Red er anvendt og tilfører facaden varme og liv. Tegloverfladerne sikrer desuden et stofligt og rustikt udtryk, der fungerer perfekt til dette byggeri.

Komproment tilbyder både dokumentationspakke, ekspertvejledning og træning i montage som en del af deres samlede pakke for deres facadesystem. Når den rette løsning til det enkelte projekt skal konfigureres, tages der hensyn til en række faktorer. Disse faktorer omfatter fx klimaforhold, den samlede vægtykkelse, den ønskede U-værdi, CO2-aftrykket og montagehastighed. Disse faktorer bestemmer kombinationen af bagsystem, ophængssystem og facadebeklædning. For Komproment er det ikke kun et spørgsmål om at levere et produkt, det handler om at sikre, at kunden føler sig tryg gennem hele processen.

– Ved at vælge en systemløsning opnår kunden tryghed, idet dokumentationen følger projektet fra start til slut. Som en integreret del af pakken indgår en omfattende dokumentationspakke, der gør det nemmere at beregne facadens samlede miljømæssige påvirkning, fortæller Søren Byø, der er Projektchef hos Komproment.

Som en del af Komproments service tilbyder de også træning i montage, hvor de guider i installationen af deres facadesystemer.

Søren Byø, fortæller:

– Da Katrinebjerg afdeling 76 blev opført stillede vi en projektleder til rådighed en hel dag for at vejlede i montageprocessen. Ved at investere i træning og vejledning kan vi bidrage til at minimere risikoen for fejl og forsinkelser under montagen. De sparer kunderne både tid og penge.

For Komproment er det afgørende at tilbyde deres kunder montageundervisning som en del af deres service. Dette sikrer, at kunderne får den nødvendige ekspertise og støtte til korrekt installation af facadesystemerne, og i sidste ende resulterer det i et veludført og holdbart byggeri.

Eksempel på moderne og rummeligt boligbyggeri

Ambitionen med Afdeling 76 har fra begyndelsen været at skabe et fællesskab, der omfavner både børnefamilierne og de unge beboere i Katrinebjerg. Af samme årsag går byggeriet under navnet Det Favnende Studiehus. Det består af fire boligklynger, der danner en L-formet bygning og omfavner det fælles gårdrum. Denne simple udformning skaber rum for fællesskabsaktiviteter og interaktioner mellem beboerne. Hver klynge har egen indgang, og beboerne har mulighed for at bevæge sig frit mellem klyngerne.

– Det blev besluttet at gøre en betydelig del af boligerne tilgængelige for Ph.d.-studerende, en gruppe, der ofte mangler fællesskab og støtte i deres studietid. I samarbejde med Aarhus Universitet skabte vi en unik mulighed for disse studerende, hvor de kunne finde et hjem og et fællesskab, der omfavnede dem under deres uddannelse, fortæller John Vallant, der er Projektleder hos Boligkontoret Aarhus.

Facaden på det store studiehus omsluttes af de smukke rødlige tegl, der tilføjer huset en unik karakter og desuden bidrager til bygningens holdbarhed og æstetiske appel. Inde i gårdrummet skifter facaderne til lys beton suppleret med espalier i træ, hvilket skaber en smuk kontrast og understreger det grønne og organisk inspirerede miljø.

Det er detaljer som disse, der gør Katrinebjerg Afdeling 76 til et inspirerende eksempel på moderne og rummeligt boligbyggeri.

Arena 500U Nordic Red
Arena 500U Nordic Red er en klassisk teglrød beklædningstegl med et fint spil i matte og blanke røde nuancer, der som den strengskårne overflade, giver teglen et naturligt rustikt udtryk.
Læs mere om Arena 500U Nordic Red
Fakta om byggeriet:
                
BygherreBoligkontoret Aarhus
ArkitekterAARTAdept og Luplau & Poulsen
Byggeperiode: 2018-2020
Enheder: 129 lejligheder

Et bredt facadesortiment

Se vores farverige sortiment. Download vores facadebrochure her.

HENT BROCHURE

Vil du have nyheder direkte i din indbakke?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på vores produkter, referencer og meget andet.

TILMELD DIG HER

Relaterede indlæg

NYHED! Systemløsninger sikrer den komplette pakke lige fra rådgivning til dokumentation
Uanset om det drejer sig om renovering eller nybyg, så er der mange overvejelser, når der skal vælges facadeløsning til…
Læs mere
No. 12 i Kristianstad kombinerer form og funktion – ved hjælp af et komplet facadesystem
På en af Kristianstads bedste beliggenheder finder man et unikt hus, der går under navnet No. 12. På vegne af…
Læs mere
Facadesystem danner rammerne for byggeri med fokus på fællesskab
Katrinebjerg, der er beliggende i den nordlige del af Aarhus, var engang et industrikvarter og et erhvervsområde, hvor en lang…
Læs mere
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram