Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Komproment og DBI sikrer dokumenteret brandstop til ventilerede facader

Komproment Firestop

KONTAKT

                

Publiceringsdato

12/09/2023
                
Se vores udvalg
Komproment Brandstop-brochure

Der er en revolution på vej inden for dokumenterede brandstopløsninger. Vi har i samarbejde med Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI) udviklet teknisk dokumentation for brandstopløsninger til alle brandklasser. Dokumentation, der fremover vil gøre det nemmere og sikkert at vælge ventilerede facadeløsninger, som overholder alle brandkrav.

Med introduktionen af Komproments nye brandstopløsning Komproment Firestop får bygningsrådgivere og entreprenører helt nye muligheder for at kunne dokumentere brandsikkerheden for ventilerede facadesystemer. Ventilerede facader har et ventilerende hulrum mellem isoleringen og regnskærmen. Dette hulrum sikrer bedre ventilation og indeklima. Brandstoppet er placeret i mellemrummet mellem vindspærre eller isolering og regnskærm.

I mange år har det ellers været vanskeligt for rådgiverne at anbefale facadesystemerne, da kravene for brandstopløsninger i BR18 er upræcise.
Ventilerede facader er populære i byggeriet. Der er imidlertid ingen test af brandstop til ventilerede facader, der giver direkte adgang til markedet ifølge DBI.

BR18’s krav til løsningers dokumentation stemmer ikke overens med de eksisterende teststandarder på området, hvilket kan gøre jagten på dokumentation besværlig.

For at imødekomme problematikken med de upræcise dokumentationskrav er DBI og Komproment gået sammen om at udvikle brandteknisk dokumentation for brandstopløsninger, der kan anvendes bredt.

Brochure: Brandstop | Komproment

Download dokumentationen for Komproment Firestop her

"Komproment Firestop er testet med den anerkendte metode TGD19, og dokumentationen vil skabe værdi for både produktet, projektet og kunden. Den kan nemlig bidrage til at gøre det lettere og skabe tryghed ved at anvende ventilerede facader."

Kim Kristensen
Salgsdirektør hos Komproment

Et samarbejde der brænder igennem

Hos Komproment er vi stolte over at have indgået et samarbejde med DBI, der er specialister inden for lige netop brandsikring.

- Samarbejdet har betydet, at vi nu ikke skal bruge så meget tid på at retfærdiggøre vores løsninger. Nu er dokumentationen let tilgængelig for rådgiverne, fortæller Kim Kristensen, der er salgsdirektør hos Komproment.

På den baggrund har Komproment haft mulighed for at lave en gennemtestet brandsikringsløsning til de eftertragtede, ventilerede facader.

- Komproment Firestop er testet med den anerkendte metode TGD19, og dokumentationen vil skabe værdi for både produktet, projektet og kunden. Den kan nemlig bidrage til at gøre det lettere og skabe tryghed ved at anvende ventilerede facader. Løsningen sørger for at der ikke er nogle begrænsninger i ventilationen i facaden, siger Kim Kristensen.

Brandstop konstruktionstegning | Komproment

Fakta om Komproment Firestop:

  • Brandstoppet produceres i 3-4 forskellige modeller afhængigt af, hvilket facadesystem det skal monteres i.
  • Brandstoppet er testet og godkendt hos DBI efter en såkaldt TGD19-testmetode.
  • Komproment har patentanmeldt måden at installere brandstopløsningen på. Løsningen sørger for at der ikke er nogle begrænsninger i ventilationen i facaden.

Dokumentation er vejen frem

Komproments dokumenterede brandstop er revolutionerende for ventilerede facader, fordi det kan bidrage til at bringe produkter ind på markedet, der gør det muligt at holde de ventilerede facader i en attraktiv prisklasse. På den måde vil hele branchen drage fordel af udviklingen.
Samtidigt betyder det omfattende testsystem og følgende dokumentation, at rådgivere trygt kan anbefale de populære facader uden frygt for brandsikkerheden.

- Selvom BR18 er tøvende med at specificere kravene, kan vi som producent alligevel godt gå forrest og sikre den nødvendige dokumentation for vores brandstopløsninger. Det er den eneste vej, hvis vi vil i mål med et sikkert byggeri, afrunder Kim Kristensen.

Facadeløsninger til ethvert byggeri

Se vores brede produktsortiment til klimaskærmen og gå på opdagelse i de mange materialemuligheder og udtryk som vores løsninger har at byde på.

LÆS MERE HER

Komproment Firestop- en gennemtestet løsning

Komproment firestop

En dokumenteret brandstop-løsning til ventilerede facader der sikrer tryghed i byggeriet.


LÆS MERE HER

Vil du have nyheder direkte i din indbakke?

Sign-up to newsletter | Komproment

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på vores produkter, referencer og meget andet.

TILMELD DIG HER

Relaterede indlæg

No. 12 i Kristianstad kombinerer form og funktion med beklædningstegl
På en af Kristianstads bedste beliggenheder finder man et unikt hus, der går under navnet No. 12. På vegne af…
Læs mere
NYHED! Systemløsninger sikrer den komplette pakke lige fra rådgivning til dokumentation
Uanset om det drejer sig om renovering eller nybyg, så er der mange overvejelser, når der skal vælges facadeløsning til…
Læs mere
Facadesystem danner rammerne for byggeri med fokus på fællesskab
Katrinebjerg, der er beliggende i den nordlige del af Aarhus, var engang et industrikvarter og et erhvervsområde, hvor en lang…
Læs mere
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram