Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Renovering af udtjent boligbyggeri forener byggetekniske krav med et moderne udtryk i tråd med historien

KONTAKT

Hovedkontor
+45 96 52 07 10
salg@komproment.dk

                

Publiceringsdato

16/04/2024
                
Hent vores facadebrochure
Facadebrochure

Ejendommen E/F Islandshus på Islands Brygge er en markant bygning og i mange år har den skilt sig ud som et trist levn fra 70’ernes byggeboom; en betonklods blandt det gamle Islands Brygges signifikante, røde murstenshuse. Over de seneste år har Islandshus dog gennemgået omfattende renovering, der har løftet ejendommens udseende såvel som bygningens samlede energiforbrug til glæde for beboerne.

Naboer til E/F Islandshus har i mange år haft udsigt til betonfacader med store skader, og beboere har lidt under varierende isolering samt utætte plastikvinduer, hvilket har betydet varmeregninger, der år for år, er steget i takt med, at fjernvarmeprisen også steg.

Alt dette er der taget hånd om i dag, da Hovedstadens Bygningsentreprise i tæt samarbejde med Byggerådgivning Danmark og E/F Islandshus har været med til at forskønne og fremtidssikre bygningen med blandt andet nye vinduer, altaner og skærmtegl, der udgør en ny velisoleret facade.

Oplagt facadesystem til renovering

Mest markant fremstår netop renoveringen af hele facaden, idet bygningen er blevet beklædt med Komproments flotte skærmtegl Arena 600L Peat Black. Colosseum Nordic er skærmtegl til det nordiske klima lavet af italiensk terrakotta-ler. Overfladen udstråler en stor stoflighed, som skaber et rigt farvespil med stor diversitet.

- Den gamle flade og unuancerede betonfacade var grå og trist at se på, så med valget af Komproments skærmtegl og farve er det forsøgt, at få bygningen til at falde mere ind i bybilledet med det ældre murede byggeri omkring. Herudover er skærmteglen valgt til at give facaden noget tekstur, udtaler Daniel B. Clausen, der er Partner og Tegnestueleder hos Byggerådgivning Danmark.

Det er dog ikke kun facadens tegl, som Komproment har leveret. Hele facadeløsning – det vil sige bagsystemet Versa samt ophængssystemet i aluminium – er vores.

Særligt ved renoveringsprojekter som Islandshus kan der være store fordele at hente ved at vælge den komplette systemløsning. Projektchef ved Komproment Allan Plougmann fortæller her hvorfor:

- Ofte når man renoverer bygninger af ældre dato, er der behov for bedre efterisolering. Det var der også på Islandshus, hvor man altså valgte at fjerne den gamle formur for at isolere og genopbygge en ny facade. Når man fjerner formuren, er der en risiko for, at overfladen efterfølgende ikke fremstår 100 % jævn. Med vores bag- og ophængssystem er det dog ikke et problem, da løsningen optager de eventuelle ujævnheder, der måtte være, når formuren er væk.

For Daniel B. Clausen har systemleverancen givet en ekstra sikkerhed i arbejdet:

- Det at komponenterne ”taler” sammen minimerer specialløsninger og generelt uforudsete forhold og udgifter. Der er også en vis leverancesikkerhed i en komplet løsning i og med entreprenøren ikke står og venter på en delkomponent, som gør, at det samlede arbejde ikke kan udføres.

Et komplet facadesystem, der imødekommer krav og udfordringer

I forbindelse med valg af facadesystemet var der også flere byggetekniske krav samt et sikkerhedsmæssigt aspekt, der skulle indfries.

- Vi havde flere møder med Komproment i forhold til blandt andet arealer, fastgørelser, ophængning og igennem disse snakke fandt vi Komproments systemløsning ideel til renoveringen. Der var nemlig et krav fra rådgiver om, at det individuelle skærmtegl – udover at hænge på skinnesystemet – også fastgøres to steder for at minimere risikoen for nedfald, forklarer Daniel B. Clausen.

Derudover imødekom løsningen fra Komproment de statiske krav om en facade, der fordeler lasterne uafhængigt af de specialproducerede altaner.

Ejendommen, der tidligere har været kendt som Bryggens grimmeste bygning, indgår nu i en meget flot helhed med de øvrige ejendomme på den gamle del af Islands Brygge, fordi hele klimaskærmen er blevet opdateret. Hertil har de påmonterede altaner skabt et ekstra leverum, som pynter på facaden og går godt i spænd med Komproments skærmtegl.

Facaderne afsluttes i underetagen med espalier og beplantning, der udover at være både kønt og grønt også beskytter skærmteglene imod hærværk.

Renoveringen af E/F Islandshus stod færdig i sommeren 2023, og det er Hovedstadens Bygningsentreprise, der har monteret Komproments systemløsning. Det er gjort med montageopstart vejledt af Komproments egne folk, der bistår med rådgivning gennem hele projektet.

Det er Byggerådgivning Danmark der har været hovedrådgiver på sagen.

Arena 600L Peat Black
Arena 600L Peat Black er en mat sortbrun beklædningstegl med en strengskåret overflade, der giver teglen et naturligt rustikt udtryk.
Teglens slanke profil giver et fint relief på facaden, der sammen med formatet på 210 x 600 mm bidrager til at understøtte bygningens horisontale linjer.
Læs mere om Arena 600L Peat Black

Et bredt facadesortiment

Se vores farverige sortiment. Download vores facadebrochure her.

HENT BROCHURE

Vil du have nyheder direkte i din indbakke?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på vores produkter, referencer og meget andet.

TILMELD DIG HER

Relaterede indlæg

NYHED! Systemløsninger sikrer den komplette pakke lige fra rådgivning til dokumentation
Uanset om det drejer sig om renovering eller nybyg, så er der mange overvejelser, når der skal vælges facadeløsning til…
Læs mere
No. 12 i Kristianstad kombinerer form og funktion – ved hjælp af et komplet facadesystem
På en af Kristianstads bedste beliggenheder finder man et unikt hus, der går under navnet No. 12. På vegne af…
Læs mere
Facadesystem danner rammerne for byggeri med fokus på fællesskab
Katrinebjerg, der er beliggende i den nordlige del af Aarhus, var engang et industrikvarter og et erhvervsområde, hvor en lang…
Læs mere
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram