Når de ventilerede facadesystemer opføres skal der være luftgennemstrømning mellem beklædning og bygningsstruktur for at sikre, at facaderne kan ånde og trykudligne i vinden. I henhold til BR18 skal der i boliger med vandrette brandsektioneringer etableres et brandstop i det ventilerede hulrum, så man undgår brandsmitte imellem etagerne.
Vi har i samarbejde med
Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI) udviklet teknisk dokumentation for brandstopløsninger i vores ventilerede facadesystemer til alle brandklasser. Dokumentation, der fremover vil gøre det nemmere og sikkert at vælge ventilerede facadeløsninger fra vores sortiment.
Renoveringen af Ringparken blev netop startskuddet til udvikling og test af brandstopsystemet.
- Vi er stolte af at have udviklet brandstopsystemet i tæt samarbejde med samtlige af byggeriets aktører i forbindelse med projekt Ringparken. Det er et pragteksempel på, hvordan vi kan arbejde sammen mod et fælles mål om øget brandsikkerhed, fortæller Søren Byø.
Han uddyber brandstopløsningens unikke fordele:
- Lette facader har et ventilerende hulrum mellem isoleringen og regnskærmen. Hulrummet sikrer bedre ventilation og indeklima. I hulrummet er det imidlertid essentielt at have en brandstopløsning, og det er her, vores Firestop-løsning kommer ind i billedet. I tilfælde af brand bag facadebeklædningen ekspanderer brandstoppet, så det hurtigt lukker det ventilerede hulrum ud imod facadebeklædningen. Det unikke ved Komproment Firestop er, at den effektivt lukker ned for brand uden at gå på kompromis med ventilationen. Det er vigtigt, at denne mulighed for korrekt ventilering er til stede, for at sikre optimal funktion af facaderne. Brandstoppet tillader fuld ventilering i hulrummet og ikke en etapevis reduktion af luftgennemstrømning imellem etagerne.