Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Varme beklædningstegl og kølig skifer bidrager til en symfoni af stofligheder på Frekvensen

KONTAKT

                

Publiceringsdato

20/10/2023
                
Hent vores facadebrochure
Facadebrochure

I Roskildes kreative bydel, Musicon, ligger det dynamiske byggeri Frekvensen. Facaden rummer varierende udtryk og materialer, hvor bl.a. røde beklædningstegl spiller sammen med mørk skifer i forskellige kompositioner. Ginneruparkitekter har skabt en harmonisk sammenhæng mellem bygninger, beboere og erhverv, hvor områdets musikalske identitet skinner igennem.

Ud mod Rabalderstræde og overfor rockmuseet Ragnarock i Roskilde støder man på den imødekommende karrébebyggelse Frekvensen. Navnet henviser til Musicons musikalske grundsten, og for Martin Schack fra Ginneruparkitekter er det netop summen af frekvensen, der skaber husets nerve.

- Byggeriet skulle rumme forskellige mennesketyper, mens det samtidigt skulle spille op til rockmuseet og placeres ud til hovedgaden. Det stillede store krav til et projekt, der var både poleret og upoleret på samme tid, forklarer han og tilføjer:

- Det lykkedes med Frekvensen, og materialerne spiller en stor rolle i den succes. Alle materialerne er naturlige og har en lang holdbarhed, og de er valgt, fordi de patinerer smukt.
Frekvensen er bl.a. dækket af Komproments røde facadetegl Arena 500L Nordic Red og vores naturskifer Graphite Rustic, der hver især tilfører forskellige udtryk til bebyggelsen.

"Byggeriet skulle rumme forskellige mennesketyper, mens det samtidigt skulle spille op til rockmuseet og placeres ud til hovedgaden. Det stillede store krav til et projekt, der var både poleret og upoleret på samme tid"

Martin Schack
Partner og arkitekt hos Ginneruparkitekter

Facaden afspejler musikkens materialitet

De varierende facadematerialer refererer til musikken og forskellige instrumenter. Det kommer til udtryk i bebyggelsens komposition med enkelte dele, der alle skal spille sammen.

- Både stofligheden og farverne måtte gerne emme af at være et lille orkester, og de klare referencer til Musicon skaber den røde tråd i byggeriet, fortæller Martin Schack og uddyber:

Teglene har en varme og stoflighed, der fungerer som en reference til det træ, der er på en guitar eller tromme. De suppleres af sorte vinduesrammer og klart glas ved altanerne, der er mere nedtonede.

Ved skiferfacaden har glasset en mørk toning, der bliver brudt af rammerne i aluminium:

- De stramme alu-vinduesbånd giver lys og strammer facaden op. Når man har en meget stoflig og blød facade, tilfører vi et element, der spænder det op ‒ ligesom når man spænder en guitar, siger Martin Schack.

I yderligere kontrast til dynamikken på facaderne med tegl og skifer står en gylden messingfacade, der med døre, vinduer og altaner i samme farve fremstår så uforstyrret som muligt.

- Guldfacaden spiller flot op til de røde beklædningstegl og leder tankerne hen på et brassband som en hilsen til rockmuseet overfor, forklarer Martin Schack.

Fællesskabet toner frem

Med facadernes variation i materialitet, volumen og detaljering bliver skalaen i bebyggelsen brudt ned i mindre dele, der udgør en lille landsby med mange rum både ude og inde. Det fællesskab, der opstår i en landsby, er også tænkt ind i Frekvensen, hvor beboerne kan komme hinanden ved:

- Naboskabet er vigtigt for os og for Musicon. Derfor fungerer agoraen i midten af byggeriet som et stort drivhus, hvor der er gennemsigtigt udsyn til det alsidige fælleslokale med plads til både fællesspisning og værksted, siger Martin Schack.
Han påpeger samtidig, at trapperne udenpå byggeriet også har forbindelse til både fællesskabet og musikken:

- Vi ønskede at skabe liv på facaderne med et trappetårn, hvor beboerne er synlige for hinanden og for fællesskabet, helt indtil de går ind ad facadedøren. Trappeopgangene i metal er desuden en reference til gitteret på en mikrofon.

Et velklingende samspil mellem materialer levede op til visualiseringen

Da Frekvensen landede på tegnebrættet hos Ginneruparkitekter, bød det på en helt unik mulighed:

- Jeg er så glad for, at Rockmuseet lå overfor. Hvor tit kan man ellers lave en messingbygning? Det måtte dog ikke fylde for meget, da sammenhængen mellem materialerne er enormt vigtig, forklarer Martin Schack.

Derfor lagde han vægt på at modtage alle materialeprøverne inden projektet, så han kunne se dem hver sig og i samspil med hinanden.

- Komproment gjorde deres materialer let tilgængelige, og vareprøverne levede fuldt ud op til forventningerne og ønsket om at ramme udtrykket fra visualiseringen, siger Martin Schack og afrunder:

- Vi har et mantra på tegnestuen om, at vi gerne vil rydde vejen for kunderne og gøre det så problemfrit som muligt. Komproment har haft samme tilgang og service, og jeg har været meget tilfreds med det æstetiske udtryk for de gode, gedigne materialer, der landede på pladsen.


Arena 500L Nordic Red
Arena 500L Nordic Red er en klassisk teglrød beklædningstegl med et fint spil i matte og blanke røde nuancer, der som den strengskårne overflade, giver teglen et naturligt rustikt udtryk.
Teglens slanke profil giver et fint relief på facaden, der sammen med formatet på 210 x 500 mm bidrager til at understøtte bygningens horisontale linjer.
Læs mere om Arena 500L Nordic Red
Graphite Rustik
Graphite Rustic
Graphite Rustic er en spansk naturskifer i høj kvalitet. Skiferen er gråsort og har en overflade, der viser den rå og naturlige struktur. Graphite Rustic giver facaden et rustikt og naturligt udtryk.
Læs mere om Graphite Rustic
De renoverede karreer har fået et ansigtsløft og snart vil de sidste betonfacader også være beklædt med de flotte rød-brune beklædningstegl.
Information om Frekvensen, Musicon i Roskilde
                
Projektets navn: Frekvensen
Bygherre: Svanen Gruppen
Totalentreprenør: JCN Bolig
Arkitekt: Ginneruparkitekter
Produkt: Facadetegl Arena 500L Nordic Red og naturskifer Graphite Rustic
Færdigt: 2022

Vil du også sikre et varmt udtryk til dit næste projekt?

Find mere information om vores facadetegl Arena 500L Nordic Red her.

Arena 500L Nordic Red

Har du brug for hjælp med en totalløsning til facaden?

Dyk ned i vores udvalg af løsninger her.

FACADELØSNINGER

Vil du være opdateret på nyheder og tendenser i branchen?

Sign-up to newsletter | Komproment

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

TILMELD DIG HER

Relaterede indlæg

No. 12 i Kristianstad kombinerer form og funktion med beklædningstegl
På en af Kristianstads bedste beliggenheder finder man et unikt hus, der går under navnet No. 12. På vegne af…
Læs mere
NYHED! Systemløsninger sikrer den komplette pakke lige fra rådgivning til dokumentation
Uanset om det drejer sig om renovering eller nybyg, så er der mange overvejelser, når der skal vælges facadeløsning til…
Læs mere
Facadesystem danner rammerne for byggeri med fokus på fællesskab
Katrinebjerg, der er beliggende i den nordlige del af Aarhus, var engang et industrikvarter og et erhvervsområde, hvor en lang…
Læs mere
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram