Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Kildegården i Roskilde nyfortolker brug af teglfacader

Kildegården i Roskilde

KONTAKT

                

Publiceringsdato

22/11/2023
                
Hent vores facadebrochure
Facadebrochure

Kildegården i Roskilde er et byggeri, der skaber forbindelse mellem Kunstens Hus og den tidligere Roskilde Kaserne. Byggeriet er tegnet af Danielsen Architecture for Roskilde Kommune og består af 35 boliger, der er fordelt på fem forskudte byhuse. Byggeriet er inspireret af det klassiske bymiljø omkring den tidligere kaserne og præsenterer det i en moderne fortolkning med skærmtegl til både facader og tag.

Kildegården ligger ca. 700 meter fra Roskildes historiske centrum. Det er bygningsmæssigt et lidt blandet område med det gamle kaserneområde bygget i røde mursten og et lidt nyere byggeri, som også er holdt i røde sten og med saddeltag.

– Vi brugte noget tid på at kigge på mange af de historiske bygninger, som jo har et andet formsprog, end vi bruger i dag. Vores mål var at skabe noget som prøver at skabe en ny historie, men i samme kontekst, fortæller Lise M. Bækgaard, der er associeret partner og designleder hos Danielsen Architecture.

Skærmtegl forbinder nutid og fortid

– Vi valgte selvfølgelig saddeltag stadigvæk, fordi det var en tradition. Men vi ville gerne gøre det på en moderne måde, og det var derfor, vi valgte at bruge beklædningstegl, fortæller Lise M. Bækgaard.

Til at give Kildegården både et moderne og klassisk udseende valgte arkitekterne URBAN beklædningstegl i farven Christianshavn fra Komproment. Dette materiale blev valgt fordi det nærmest kunne indkapsle bygningen.

– Vi kunne beklæde bygningen i et facademateriale, som nærmest folder sig rundt om huset og gør det til en enhed. Det er en flot, moderne tolkning af det gamle, siger Lise M. Bækgaard.

– Farven kunne ikke være andet end rød og vi valgte Christianshavn, fordi den er så kraftig i den røde farve, og så har den lige et strejf af sorte nister. Desuden vi kan godt lide, at teglene har en håndstrøgethed over sig, fordi de har meget struktur og er meget ru i overfladen, forklarer Lise M. Bækgaard.

"Vi kunne beklæde bygningen i et facademateriale, som nærmest folder sig rundt om huset og gør det til en enhed. Det er en flot, moderne tolkning af det gamle"

Lise M. Bækgaard
Associeret partner og designleder hos Danielsen Architecture

Samme tegl – forskellige profiler

Selvom bygningen fremstår som et hele er der anvendt forskellige teglprofiler til facade og tag på Kildegården for at opnå de ønskede æstetiske og funktionelle egenskaber.

– U-profilen er brugt til facaden, fordi den ligesom ligger lag-på-lag. Det giver nogle flotte skyggevirkninger på den røde facade og skaber relief i facaden, siger Lise Bækgaard.

– På taget er der brugt L-profil, og det er simpelthen fordi, den ligger i en anden hældning. Der er ikke brug for skyggen på taget, men det er vigtigt, at vandet kan løbe af, siger Lise Bækgaard.

Resultatet er derfor en flot enkel facade der brydes af alu-indrammede vinduer, som afslutter beklædningsteglen på en fin måde. Desuden har vinduerne nogle sidepartier i træ, som giver en varme og en stoflighed, der spiller op til beklædningsteglen.

Langtidsholdbare skærmtegl

URBAN beklædningstegl er ikke blot en smuk løsning til Kildegården. Det er også et modstandsdygtigt produkt, der kræver minimal vedligeholdelse, hvilket gør teglene ideelle til langtidsholdbare facader og tage. Desuden er teglene genanvendelige, da de let kan udskiftes uden brug af mørtel.Facade og træer skaber en enhed

Både udenomsareal og byggeri fremstår i dag som en helhed, fordi arkitekten også havde ansvar for det grønne område mellem Kildegården og den nedlagte kaserne.

– Vi fik skabt et fint, grønt parkrum imellem kasernen og boligprojektet i Kildegården. Et område som virkelig giver ret meget til den røde farve og skaber en flot kontrast med de store, grønne træer mod den røde facade, siger Lise M. Bækgaard.

De første lejere flyttede ind i byggeriet i foråret 2023 og nyder nu godt af de smukke omgivelser og den centrale beliggenhed.

URBAN U Christianshavn
URBAN beklædningstegl kan benyttes på både tag og facade. Vores beklædningstegl er fremstillet af 100 procent rent ler, er særdeles robuste og kræver intet vedligehold. Systemet er genanvendeligt.
URBAN U Christianshavn er en flot teglrød beklædningstegl med et strejf af sort spil.

Læs mere om URBAN U Christianshavn
URBAN L Christianshavn
URBAN beklædningstegl kan benyttes på både tag og facade. Vores beklædningstegl er fremstillet af 100 procent rent ler, er særdeles robuste og kræver intet vedligehold. Systemet er genanvendeligt.
URBAN L Christianshavn er en flot teglrød beklædningstegl med et strejf af sort spil. L-profilen er en slank profil med en tydelig horisontal struktur.
Læs mere om URBAN L Christianshavn
Fakta om Kildegården, Roskilde
                
Bygherre: Roskilde Kommune
Arkitekt: Danielsen Architecture
Produkter:
Facade: URBAN U Christianshavn
Tag: URBAN L Christianshavn
Opført: 2023

Et bredt facadesortiment

Se vores farverige sortiment. Download vores facadebrochure her.


HENT BROCHURE

Vil du have nyheder direkte i din indbakke?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på vores produkter, referencer og meget andet.

TILMELD DIG HER

Relaterede indlæg

Nyheder på Building Green
Komproment har gennem årene stor fokus på produktudvikling inden for facade- og tagløsninger og står endnu engang klar på Building…
Læs mere
Facadetegl sikrer smukt udtryk og godt indeklima
Boligafdelingen Vognmandsparken i Roskilde har været igennem en omfattende renovering, hvor vores totalløsning til facaden har tilført et sundt indeklima…
Læs mere
Vikhems Torg sætter dansk design på dagsordenen i Staffanstorp
I den skånske by Staffanstorp har JJW Arkitekter i samarbejde med J+S Projektutveckling designet 12 rækkehuse og et lejlighedskompleks med…
Læs mere
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram