Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Vikhems Torg sætter dansk design på dagsordenen i Staffanstorp

KONTAKT

Kontor
+45 96 52 07 10
salg@komproment.dk

                

Publiceringsdato

15/02/2024
                
Hent vores facadebrochure
Facadebrochure

I den skånske by Staffanstorp har JJW Arkitekter i samarbejde med J+S Projektutveckling designet 12 rækkehuse og et lejlighedskompleks med 23 lejligheder. Projektet hedder Vikhems Torg og byder på lidt ekstra med hensyn til design og arkitektur. Med omhyggeligt detaljearbejde, et ønske om enkelthed og smarte planløsninger kombineres dansk design og svensk funktion perfekt. Til lejlighedskomplekset og et tilstødende gadehus har vi hos Komproment leveret vores spanske skifersorter Graphite Plain og Graphite Rustic til både tag og facade.

JJW Arkitekter er en dansk arkitektvirksomhed grundlagt i 1986. I 2020 kom de ind på det svenske marked og opbyggede hurtigt et forhold til projektudvikleren J+S Projektutveckling.

Efter at have samarbejdet om andre projekter i Sverige gik de sammen og udviklede de nye boliger i Vikhem. Her har der været fokus på at skabe hyggelige hjem, der sætter dansk design højt på dagsordenen. For at fremhæve en mere dristig arkitektur er der valgt skifer fra Komproment til husenes tage og facader, som er monteret af entreprenøren THAGE.

- Danske arkitekter er generelt mere dristige i deres designsprog, men samtidig ønskede vi enkelthed i projektet og naturlighed i materialerne. Derfor valgte vi skifer fra Komproment, som i kombination med træ giver et moderne og levende udtryk, siger Lars Andersen, arkitekt hos JJW Arkitekter.

"Skifer er godt, når du ønsker at kombinere en simpel helhed med omhyggeligt udviklede detaljer. Hvis man f.eks. ser på ejendomskomplekset her i Vikhem, har vi kunnet skabe en skulpturel form ved hjælp af skifer på både tag og facade. Det er lidt som at tænke på en sten, der har samme overflade hele vejen rundt"

Lars Andersen
Arkitekt hos JJW Arkitekter

En blanding af enkelthed og kompleksitet

J+S Projektutveckling har været aktiv i Sverige siden 2016 og ejes og drives af Claes Jeppsson og Håkan Samuelsson, der tilsammen har en lang og bred erfaring inden for bygge- og ejendomsbranchen. Da de ønskede at udvide deres netværk, fokuserede de på København.

- Vi har arbejdet med boliger i næsten 30 år, og da vi startede J+S Projektutveckling, vendte vi os mod København for at udvide vores netværk. Derefter etablerede vi et godt forhold til JJW Arkitekter. JJW har en fantastisk sans for detaljer og det ydre udtryk. Det ønskede vi at bringe frem her i Staffanstorp, hvor kommunen havde ambitioner om at skabe et lille område med forskellige hustyper, bygherrer og arkitekter. Vi ønskede, at huset skulle skille sig ud med et spændende design, og det gør det virkelig ved hjælp af skifer, siger Håkan Samuelsson, ejer af J+S Projektutveckling.

Han suppleres af Lars Andersen, der fortsætter:

- Skifer er godt, når du ønsker at kombinere en simpel helhed med omhyggeligt udviklede detaljer. Hvis man f.eks. ser på ejendomskomplekset her i Vikhem, har vi kunnet skabe en skulpturel form ved hjælp af skifer på både tag og facade. Det er lidt som at tænke på en sten, der har samme overflade hele vejen rundt. Samtidig har vi ønsket at skabe en asymmetrisk form ud mod torvet, der udtrykker det danske designsprog.

Facademateriale, der holder

Ifølge både Lars Andersen og Håkan Samuelsson er skifer et godt facademateriale på mange forskellige måder. Dels på grund af dets funktionelle egenskaber, dels på grund af dets visuelle aspekter. Lars Andersen forklarer:

- Skifer forbliver smuk i mange år og får en smuk patina over tid. Desuden er det økonomisk takket være den lange levetid. Jeg kan også godt lide, at det er et naturligt materiale, hvilket vi har lagt vægt på i netop dette projekt.

Der er mange fordele ved skifer. Ifølge Theodor Högh, Head of Division hos Komproment Sverige, er skifer enestående med hensyn til levetid og vedligeholdelse.

- Vores skifer kræver kun minimal vedligeholdelse og holder i mindst 100 år. Der er også andre fordele ved vores skifersystemer. Materialet kan blandt andet genbruges, da skifer monteres på systemet med monteringskroge og derfor let kan skilles ad og anvendes andre steder. Derudover er skifer A1-klassificeret og kan derfor modstå de skandinaviske forhold på en fremragende måde. For os er Vikhems Torg et sjovt projekt at være en del af, især fordi de har valgt at bruge skifer til både tag og facader, siger Theodor Högh.

Håkan Samuelsson afslutter:

- Det er meget interessant at arbejde med skifer, og vi vil fortsat bruge skifer i andre projekter i fremtiden. Selv kunder og kommunen har værdsat den smukke facade. Da vi har gode erfaringer med materialet og ikke møder modstand fra entreprenøren, vil vi helt sikkert fortsat have skifer som en mulighed. Med den rigtige entreprenør og en arkitekt, der forstår at bringe detaljerne sammen, bliver det meget smukke og holdbare facader.

Graphite Rustik
Graphite Rustic
Graphite Rustic er en spansk naturskifer i høj kvalitet.
Graphite Rustic er gråsort og har en overflade, der viser den rå og naturlige skiferstruktur.
Graphite Rustic giver facaden et rustikt og naturligt udtryk.
Læs mere om Graphite Rustic
Graphite Plain
Graphite Plain
Graphite Plain er en spansk naturskifer i høj kvalitet.
Graphite Plain er gråsort og haren flot ensartet og jævn overflade.
Graphite Plain naturskiferen giver facaden et smukt og ensartet udtryk.
Læs mere om Graphite Plain
Oplysninger om Vikhems Torg
                
Projektets navn: Vikhems Torg
Bestiller: J+S Projektutveckling
Arkitekt: JJW Arkitekter
Produkter: Graphite Rustic och Graphite Plain
Afsluttet: 2023

Et bredt facadesortiment

Se vores farverige sortiment. Download vores facadebrochure her.

HENT BROCHURE

Vil du have nyheder direkte i din indbakke?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på vores produkter, referencer og meget andet.

TILMELD DIG HER

Relaterede indlæg

No. 12 i Kristianstad kombinerer form og funktion med beklædningstegl
På en af Kristianstads bedste beliggenheder finder man et unikt hus, der går under navnet No. 12. På vegne af…
Læs mere
NYHED! Systemløsninger sikrer den komplette pakke lige fra rådgivning til dokumentation
Uanset om det drejer sig om renovering eller nybyg, så er der mange overvejelser, når der skal vælges facadeløsning til…
Læs mere
Facadesystem danner rammerne for byggeri med fokus på fællesskab
Katrinebjerg, der er beliggende i den nordlige del af Aarhus, var engang et industrikvarter og et erhvervsområde, hvor en lang…
Læs mere
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram