Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

7Stjärnen lyser op i Malmö

                
24/05/2022
Det er et stort byggeri og et af årets absolutte højdepunkter på det sydsvenske ejendomsmarked. Komproments smukke, sorte skærmtegl leverer bygningsfacadens karakteristiske udseende

Det er et byggeri på 24.500 kvadratmeter, som fremover bliver hovedkontor for E-on i Norden. Sweco Architects har for Castellum, der er bygherre, valgt Komproments Pantheon Nordic, som bygningens signatur på facaden og med mellemkomst af Kanozi Arkitekter er Komproments skærmtegl blevet specialindfarvet i såkaldt "Venetian Mellow" – en varm, mørkgrå kulør, med masser af plads til den stoflighed, der kendetegner alle Komproments skærmteglserier.

- Det er en meget interessant anvendelse af skærmtegl, vi ser anvendt i det høje byggeri, som uden tvivl vil komme til at inspirere mange bygherrer og arkitekter i de kommende år, siger landechef Theodor Högh, Komproment.

 

Byggeriet
Det færdige bygningskompleks kommer til at bestå af to store byggerier, som ud over E-on rummer Malmøs nye domstol. Begge byggerier ville hver især være de største som bygherren Castellum nogensinde har bygget, trods det at Castellum er nordens største erhvervsejendomsejer med en samlet ejendomsværdi på cirka 130 mia. danske kroner.

De to nye bygninger i Malmø-bydelen Nyhamnen, er de første af flere etaper i byudviklingen. Det tidligere industriområde skal nu rumme boliger og kontorer, som naturligvis bygges efter de højest mulige miljø- og bæredygtighedsniveauer.

 

Mærker svensk interesse
Komproment har i en række år leveret både tagsten og skærmtegl til det svenske marked, og i 2021 valgte Komproment at etablere sig i Sverige. Komproment Sverige holder til i Helsingborg, og herfra er det ambitionen både at fremvise Komproments produkter, men også at komme meget tættere på de svenske kunder med service, råd og vejledning og præsentation af Komproments løsninger for både tag og facade, som passer til miljøcertificerede bygninger.

- Med 7Stjärnen mærker vi endnu engang den særlige opmærksomhed, som Komproment som brand møder, ikke bare i Danmark men bestemt også blandt svenske arkitekter. Jeg tror det handler om, at især skærmtegl med det lette monteringssystemer i aluminium, den lange levetid og design for adskillelse tiltaler den yngre del af bygherrer og de tegnestuer, der har fokus på bæredygtighed og cirkulære processer, siger Theodor Högh.

Læs også

                

Bliv informeret direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag.
Nyhedsbrev tilmelding
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram