Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Showroom 1:1

                
26/10/2022
Komproment har afleveret boligbyggeriet Åbyen i Aarhus, hvor besøgende kan opleve, hvordan skifer og skærmtegl i masser af varianter kan opleves. Det er blevet et udstillingsvindue for Komproments brede produktsortiment af facadesten i naturskifer og terracottetegl

Åbyen er et nyt boligkvarterer i Århus tæt på midtbyen og mange af byens uddannelsessteder. Byggeriet er blevet massiv branding af Komproment, da facaderne er beklædt med tre varianter af skærmtegl af typen Pantheon Nordic og naturskifer af typen Zappa.

- Det giver variation i facadeudtrykket, som arkitekterne Luplau & Poulsen Arkitekter har forstærket ved at bruge en slankere skærmtegl i stueetagen og en højere tegl til de øvrige etager, fortæller projektchef Allan Rønn Plougmann fra Komproment og fortsætter:

- Det ser velkendt ud, fordi Pantheon i sig selv er blevet en markør for os, siden det blev berømmet som skærmtegl på fyrtårnsprojektet Kornets Hus i Hjørring. I Åbyen ser vi Pantheon anvendt i tre forskellige farver og to størrelser.

Åbyen ligner et stort showroom for Komproment med den smukke, varme terracotte skærmtegl og den rustikke naturskifer. Det står som et godt eksempel på, hvordan man også i større boligbyggerier kan arbejde med lette tegl og skiferprodukter og undgå at ende op i gentagelse og monotoni.

Hele klimaskærmen
Udover skærmtegl har Komproment leveret alt øvrigt til den udvendige klimaskærm på Åbyens facade, som omfatter ophængningssystemer, lægter og de forskellige tegl og skifer.

- Vi har haft et fortrinligt samarbejde med JCN bolig, der valgte os, fordi vi kunne komme med hele pakken, siger Allan Rønn Plougmann og fortæller, at den ventilerede facade er populær, fordi den giver en sund facade med et naturligt ventilerende flow, der hindrer skimmelangreb.

- Og så skal vi huske, at Komproments facadesystemer er tænkt til at kunne adskilles igen på et senere tidspunkt. Derfor sætter vi også ’en sort boks’ ind i facaden. Det er bygningens materialepas og er en rustfrit stålplatte, hvor der står, hvilke typer af materialer, vi har anvendt, siger Allan Rønn Plougmann, som garanterer, at Komproment har EPD på alle hovedprodukter, og at det i sig selv er et mål at være forrest på den front.

Læs også

                

Bliv informeret direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag.
Nyhedsbrev tilmelding
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram