Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Det er ren facade ...

                
23/03/2022
Vognmandsparken i Roskilde er et eksempel på, hvad Komproment kan gøre for et renoveringsprojekt. Ved renoveringen af det mere end 50 år gamle byggeri er genanvendelse og bæredygtighed en selvfølgelig del af byggeprogrammet

Komproment sætter i disse år markante aftryk i nybyggeri men faktisk også i renoveringsprojekter, fordi skærmtegl er enkelt at arbejde med, det holder længe og – ikke mindst – så vinder det på sit smukke, stoflige udtryk, der iklæder også ældre almene boliger et overraskende markant og moderne udtryk.

- Som renoveringsprojekt er Vognmandsparken i Roskilde et supergodt eksempel på, hvor meget facaden betyder for en bygning. Boligselskabet Sjælland har med valg af rødbrune skærmtegl sat sig i spidsen for en transformation af et typisk etagebyggeri fra 1967 til et byggeri med et moderne og tidssvarende udtryk, siger projektchef Allan Rønn Plougmann, Komproment.

 

Alment byggeri

Allan Rønn Pluogmann har et godt øje for mulighederne ved renovering af den store bygningsmasse, der kom til i 1960’er og 1970’erne i den almene sektor.

- I Komproment siger vi, at nutidens bygninger er fremtidens materialebank. Så når vi smider tegl, der er designet til genanvendelse, på et mere end 50 år gammelt byggeri, giver det rigtig meget mening i forhold til den grønne, cirkulære økonomi i byggeriet, siger Allan Rønn Plougmann, der dermed lover, at renoveringen af Vognmandsparken blot er en opmagasinering af byggematerialer, som vil blive genanvendt om rigtig mange år på et nyt projekt til den tid.

 

Design til adskillelse

I renoveringsfasen har Komproment leveret en færdig pakke til entreprenørerne, og det vil sige et komplet uorganisk system fra bagmur og ud – designet til adskillelse. Ved valget af skærmtegl opnår bygherren en minimal drift på sine facader, som stort set ikke skal vedligeholdes. Og den ventilerede konstruktion betyder en sund bygning, der kan ånde og slippe af med fugt.

Læs også

                

Bliv informeret direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag.
Nyhedsbrev tilmelding
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram