Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Flot anvendelse af tegl udløser arkitektpriser

                
10/01/2022
Komproments flotte og eksklusive facade og tagelementer skaber vinderprojekter og sætter prik over i’et. I den nordjyske virksomhed glæder man sig over to arkitekturpriser, hvor arkitekterne med stor virtuøsitet har anvendt Komproments skærmtegl til at skabe iøjnefaldende arkitektur

Oktober har været gavmild for Komproment i Svenstrup. Virksomheden mærker arkitekternes interesse for virksomheden unikke og smukke skærmtegl, og nu betaler arkitekterne tilbage med priser for suveræn anvendelse af de ægte italienske terracotta-tegl, som Komproment har leveret til hele to prisvindende projekter.

Mest kendt er fortsat Kornets Hus i Hjørring, som er blevet berømt for sin skarpe næsten monolitiske enkelhed. Det er tegnet af Reiulf Ramstad Arkitekter. Om det fortæller Hjørring Kommune, som den 7. oktober gav Arkitekturprisen 2021 til Kornets Hus.
”Et enkelt og skulpturelt byggeri rejser sig mellem marker og horisont og fortolker lokalt gårdbyggeri, som et vartegn der rækker ud i verden. Byggeriets gennemførte taktilitet og varme nuancer, i husets indre og ydre, byder velkommen og inviterer”.

 

 

Tre dage inden valgte Silkeborg Kommune at give Arkitekturprisen 2021 til Thors Have for bedste boligbyggeri. Thors Have er tegnet af Vandkunsten/Sweco, og byggeriet fremhæves for sit præcise og sympatiske bud på … en moderne tæt-lav bebyggelse … i et markant og moderne formsprog.” Det beskrives videre:
”Thors Have er udført med en meget sikker fornemmelse for materialitet og detaljering og fremstår skarpt og smukt og … danner en venlig og imødekommende landsby midt i fremtidens Silkeborg.”

 

Komproment har altså leveret råvarerne, som møder beskueren. Her bemærker man i øvrigt, at det faktisk er samme produktgruppe, nemlig Pantheon Nordic, som er blevet foretrukket af arkitekterne på begge projekter.

– For os er det dejligt at se vores nøje udvalgte terracotta foretrukket i begge tilfælde. Det er skærmtegl med et varm og varieret udtryk, som med efternavnet Nordic netop er tilpasset lys og tradition i de nordiske lande, siger direktør Kim Kristensen, Komproment, som samtidig godt tør gætte på, at såvel naturskiffer som betontegl kan komme på podiet i de kommende år.

Komproment har i de senere år raffineret deres produktprogram med nuancer og materialer, som alle er kendetegnet ved at være bæredygtige og genanvendelige.

– Vi plejer at sige at fremtidens materialebank er nutidens boliger – sådan tænker og producerer vi. Og så gør det jo heller ikke noget, at der anvendes meget mindre energi på at fremstille skærmtegl end traditionelt murværk. Så måske fortjener vi snart at tage en klimapris for bæredygtige bygningselementer, slutter Kim Christensen.

 

Kontakt:
Direktør
Presserådgiver

Fotos:
Kornets Hus // Reiulf Ramstad
Thors Have

Læs også

                

Bliv informeret direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag.
Nyhedsbrev tilmelding
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram