Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Luftigt og genialt

                
06/09/2022
Komproment er et brand, der forbindes med smukke facader i skærmtegl eller skifer. Det kalder man også ventilerede facader, og det er blevet en grøn styrkeposition for Komproment.

Klimakassen beklædt med skifer såvel som skærmtegl fra Kompromenet (foto: Klimakassen.info)

Komproment er en del af projektet Klimakassen, som handler om at bygge med ambitiøse klimamål. ”En kasse skal både bruge fundament, tag, vægge og meget mere, for at blive til en kasse” og med det simple udgangspunkt har bygherren Fabulas udvalgt leverandører. Og Komproment er naturligvis blevet valgt til at levere facaden – klimaskærmen.

Det sker med følgende skudsmål om valget af Komproment:

”Med fokus på robusthed, vedligeholdelsesfrihed og lang levetid, leverer Komproment facader der holder længere, så du kan udskifte mindre.”

”Med skifer eller tegl får din bolig et unikt udtryk, med mere naturlige materialer, hvor man har et lavere materialeforbrug end i traditionel opmuret facade.”

”Med facader af tegl eller skifer behøver du ikke at skifte hele taget eller store dele, når en enkelt sten falder fra. Systemet er designet til adskillelse, så vedligeholdelsen bliver meget nemmere.”

Klimakassen beklædt med såvel sifer som skærmtegl fra Kompromenet (foto: Klimakassen.info)

 

Dagens bedste bud

Klimakassen er i dag et af de bedste bud på, hvordan byggeriet kan blive mere klimavenligt. Det er et modulbyggeri med Scandibyg som primær partner, der er udviklet som prototype for modulært fremstillede træboliger – altså et praktisk eksempel, der skal vise, hvor lidt CO2, vi kan udlede med materialer og elementer, der enten udleder mindre CO2, kan genbruges eller har lang levetid.

- Vi har et godt øje til vores leverandører og partnere, som vi har valgt. Vi vil se deres potentiale og deres ønske om fortsat at have fokus på at reducere det samlede CO2-aftryk. Komproment er et genialt system, som passer til vores bærende konstruktioner i træ, der skal beklædes på en luftig og åndbar måde. Hvad er så mere oplagt en ventilerede facader fra Komproment, siger direktør Michael Eberhard fra Fabulas, der er bygherre på projektet i samarbejde med Frederikssund Kommune.

Michael Eberhard fortæller, at de har arbejdet med såvel skærmtegl i terracotta og med skifer, og begge materialer indgå i projektet. Han fremhæver samarbejdet med Komproment:

- Komproment er fantastiske. De interesserer sig oprigtigt for den grønne dagsorden, og er perfekte, som  partner for vores ambitioner om mindre klimabelastende byggeri, siger Michael Eberhard, der også peger på, at Komproment tager teten i forhold til udvikling af grønne materialeløsninger.

Læs også

                

Bliv informeret direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag.
Nyhedsbrev tilmelding
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram