Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Materialernes sprog

                
29/09/2022
I Norge ligger der nær Trondheim og med udsigt udover Trondheimsfjorden en rækkehusbebyggelse, som tiltrækker sig opmærksomhed ved den store variation af facader ved brug af forskellige materialer. Det er bruddet med den vante harmoni og legen med byggematerialernes udtryk, der profilerer byggeriet Overvik.

Et af de første valg, der tages af bygherre eller arkitekt, er, hvordan det visuelle møde skal være med den nye bebyggelse: Skal det være rå beton, gul eller rød tegl, træbeklædning, stål og glas eller vise sig frem med malede overflader. Det valg bliver ofte meget definerende for bebyggelsen. 

Fair nok – men behøver der kun at være ét svar?

Ikke hvis man spørger Skibnes Arkitekter, som står bag bebyggelsen Overvik No. 1 på Norges nakke ved Trondheim. Her har arkitekterne valgt at lade materialernes sprog være definerende og kendetegnende for de rækkehuse i en klyngebebyggelse, som er blevet taget i brug i løbet af 2021-22. 

 

Smukt og elegant

Udover bebyggelsens brug af materialer, hvor træbeklædning og skærmtegl står særligt markant, så er bebyggelsen med 44 rækkehuse og 30 lejligheder indrettet med meget forskellige boligenheder både i forhold til størrelse og placering. Det giver samlet set et godt og varieret boligmiljø, som henvender sig til alle aldersgrupper. Samtidig er der lagt vægt på grønne og bilfri udenomsarealer, som med udsigten ud over Trondheimfjorden hæver bebyggelsen til noget ud over det sædvanlige.

- For Komproment er det fantastisk at være med i den slags projekter. Her kan vi få præsenteret vores facader, så de både står i deres eget ret, men også hjælper med at vise de kvaliteter frem, der karakteriserer bebyggelsen, som i dette tilfælde handler om brugen af de forskellige facadematerialer, siger Komproments Norges-ansvarlige, Jannie Houkjær, og fortsætter:

- Netop variationen af materialer bidrager til at differentiere vores smukke terracottategl i bebyggelsen, men ikke på bekostning af andre materialer. Tværtimod markerer forskelligheden faktisk de enkelte materialers kvaliteter. Men den varme glød fra Komproments terracottategl står i denne sammmenhæng smukt og elegant. 

Læs også

                

Bliv informeret direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag.
Nyhedsbrev tilmelding
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram