Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Snart har vi grønne facader på hylderne

                
29/09/2022
Af Niels Heidtmann, udviklingsdirektør i Komproment
Komproment finder løsninger, der optimerer det grønne, det klimavenlige og det bæredygtige. Nyeste skud på de grønne ambitioner er grønne facader, der åbner mulighed for plantevækst som byggekomponent. Det kan blive en del af produktprogrammet allerede i løbet af 2023.

Komproment er med i et dansk partnerskab med arkitekterne Henning Larsen og BG Byggros, der udvikler en helt ny type facadeløsning, hvor plantevækst simpelthen er blevet et element i facadeopbygningen.

Med Henning Larsen som dygtige arkitekter og BG Byggros som motor og ”planteskole” er vi i godt selskab. Vi kommer til at samle brikkerne på Komproments hylder, hvor vi forventer, at man i løbet af 2023/24 vil finde et udvalg af muligheder. Her kan kunden vælge sammensætning af biodiversitet, farver og tekniske løsninger af de gennemtænkte vandingssystemer.  

 

Se med på Building Green

Det har krævet både indsigt og vilje at skabe resultatet. Vi har arbejdet intenst med at finde frem til de løsninger, som holder, og som vi i 2023 monterer på det første 1:1-byggeri. Inden da kan nysgerrige på Building Green få lov til at studere og spørge ind til det spændende projekt.

Når de første grønne facader er monteret, vil Komproment i umiddelbar forlængelse gøre sig klar til at levere  forskellige løsninger, som vil kunne tilpasse den flora, der passer til markederne i Danmark, Norden og Europa, hvor vi vil markedsføre de grønne facader. 

 

Aldrig på kompromis

Grønne facader er endnu et godt eksempel på, at vi i Komproment står fast på den DNA, vi er skabt med, nemlig designprincipper udviklet til fremtidens byggeri. 

Vi går ikke på kompromis med de grønne facader. For klimaets skyld vil vi ikke nøjes med at pynte på facaderne med småbeplantning og efeu, som arkitektens trøst. Vi insisterer på ærligheden og på, hvordan natur og byggeri kan berige hinanden ved symbiose. Derfor har vi, Henning Larsen og BG Byggros gjort os umage for at finde ud af, hvordan det kan lade sig gøre at sidestille beplantning med de traditionelle byggematerialer i facadestrukturen. 

Kig med på Building Green i dette efterår, og når vi for alvor introducerer grønne facader i maj 2023, hvor de prægroede ”legoklodser” monteres på kontorhuset Porten på Redmolen i København. Læs mere om grønne facader i artiklen Ene, Storkenæb og Salvie som byggematerialer.

Læs også

                

Bliv informeret direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag.
Nyhedsbrev tilmelding
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram