Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Tag- og facadebeklædning i samme materiale

                
11/01/2022
Arkitekt Christopher Ketil Dehn Carlsen fra Tegnestuen Lokal i København har opført et nutidigt familiehus på Søgårdsvej i Tikøb i tidens arkitektoniske trend med tag-og facadebeklædning i samme materiale, ægte Vidar Teglspån fra KOMPROMENT. Tag og facade står skarpe, rene og utrolig enkle, og bygningen udstråler en arkitektonisk ro, som kun kan vække beundring.

Christopher Carlsen udtaler:

“De seneste års skærpelser af kravene til energiforbrug i det byggede miljø har udvidet vores bæredygtighedsforståelse som arkitekter. Hvor mange før fokuserede ensidigt på optimering af bygningers driftsfase er tilgangen til bæredygtighed i dag mere holistisk og anlægsfasens miljøpåvirkninger indgår som en integreret del af den arkitektoniske proces.

I Tikøb har vi identificeret, gentænkt og udskiftet de CO₂-tunge bygningsdele i et konventionelt typehus og skabt et hus, der i langt højere grad end lignende byggerier svarer på fremtidens udfordringer omkring CO₂-udledning, ressourceforbrug og vedligehold. Alt sammen i enkelt nutidigt formsprog der harmonerer med både landsbyen, hvor huset ligger, og den smukke natur der omgiver den.

I huset er tunge for- og bagmure udskiftet med en bærende konstruktion af træ, der har et negativt CO₂-aftryk og en tynd, robust, C2C-certificeret og genanvendelig klimaskærm i form af KOMPROMENTs teglspånsfacade.

Med denne opbygning udnytter vi træets positive egenskaber som CO₂-lager og teglstenens holdbarhed i et samlet formsprog, der både er miljømæssigt forsvarligt, vedligeholdelsesfrit og æstetisk kompatibelt med det lokale landsbymiljø”.

 

Læs også

                

Bliv informeret direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag.
Nyhedsbrev tilmelding
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram