Vi holder holder lukket fra onsdag d. 17/05 og er tilbage igen mandag d. 22/05. 

Fordelene ved naturskifer som byggemateriale

                
02/09/2021
I dette indlæg kigger vi nærmere på naturskifer, og hvilke fordele, der er ved at vælge dette materiale til dit byggeprojekt.

Hvad er naturskifer?

Ægte naturskifer er et naturprodukt, hvilket betyder, at det er fremstillet direkte ud fra et af naturens egne materialer med brug af lavteknologiske hjælpemidler. Mange vælger naturskifer, fordi det er et eksklusivt naturprodukt med en lang levetid.

Skifer, som er et naturmateriale, har en meget lang dokumenteret levetid, og i selve fremstillingen er det dokumenteret at vand, energi og Co2 udledning ligger meget lavt. Dette, sammenholdt med levetiden på skifer, et minimum af vedligehold på produktet, hurtig montage, samt det faktum, at vi har det dokumenteret bæredygtigt i Cradle to Cradle gør, at vi aktivt kan bidrage med point og værdi i eksempelvis DGNB, Leed og Bream.

Derfor bør du vælge naturskifer

Farve og æstetik
En af fordelene ved naturskifer er, at det er ægte materiale, der har en stoflig struktur, som giver materialet et livligt og bevægende udtryk. Farven falmer ikke, men fås dog ofte kun i sorte og grå nuancer. Enkeltheden i materialet giver et stilrent udtryk til en bygning, hvilket tilføjer en lethed i det æstetiske udtryk.

Bæredygtighed og levetid
Skifer anses som en bæredygtig ressource. Det er 100% naturmateriale, som i vores tilfælde brydes i Spanien. Generelt forpligter branchen sig i høj grad til at reetablere naturen omkring skiferbruddene, og det spild, der kommer, når der brydes, indgår i genetableringsprocessen. På den måde bliver der taget stor højde for naturen.

Derudover har skifer en lang levetid og kræver et minimum af vedligeholdelse, hvilket giver en økonomisk fordel. Facaden kan leve videre gennem flere generationer, og det spiller naturligvis ind når vi taler om bæredygtigheden. Naturskifer bidrager altså generelt positivt i DGNB-certificerede byggerier. Læs mere om DGNB-certificeringen her.

Læs også

                

Bliv informeret direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag.
Nyhedsbrev tilmelding
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram